Menu weselne

Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą. Toast kieliszkiem wina musującego

  • Uroczysty obiad
    • Rosół z makaronem
    • Schabowy po polsku, kotlet de voleile z fetą i szpinakiem, kieszonka drobiowa z pieczarkami, roladka w sosie, kotleciki mielone z pieczarkami, udko pieczone lub łosoś
    • Ziemniaki i kluski śląskie
    • Bukiet surówek oraz kapusta zasmażana
  • Zimna płyta
    • Platera mięs pieczonych w towarzystwie swojskich wędlin (szynka, karkówka, salceson, boczek)
    • Platera serów (żółte, cammbert, pleśniowe)
    • Sałatka grecka z fetą i oliwkami
    • Sałatka capresse (pomidory przekładane mozarellą i świeżą bazylią)
    • Ryba po grecku
    • Sałatka z selera naciowego i paluszków krabowych
    • Pomidory w serowej pierzynce i delikatnym sosie czosnkowym
    • Śledzie w oleju
    • Śledzie w śmietanie
    • Sałatka jarzynowa po polsku
    • Tymbaliki drobiowe
    • Schab w galarecie
    • Łosoś wędzony na serku
  • Dania na ciepło
    • Flaczki wołowe lub staropolski żurek
    • Strogonow z polędwicy wołowej podany z ryżem i surówką z marchwii
    • Barszczyk czysty z pierogami z mięsem oraz ptysiem pieczarkowo-serowym
    • Szaszłyki podane z bigosem myśliwskim

Menu poprawiny

  • Obiad
    • Żurek śląski w chlebie
    • Gulasz z kluskami śląskim i kapustą zasmażaną
  • Zimna płyta
    • Patera swojskich wędlin
    • Patera serów
    • Sałatka a’la gyros z kurczakiem
    • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Danie na ciepło
    • Kwaśnica z żeberkami

Napoje gorące bez ograniczeń