Menu weselne
Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą. Toast kieliszkiem wina musującego
- Uroczysty obiad
- Rosół z makaronem
- Schabowy po polsku, kotlet de voleile z fetą i szpinakiem, kieszonka drobiowa z pieczarkami, roladka w sosie, kotleciki mielone z pieczarkami, udko pieczone lub łosoś
- Ziemniaki i kluski śląskie
- Bukiet surówek oraz kapusta zasmażana
- Zimna płyta
- Platera mięs pieczonych w towarzystwie swojskich wędlin (szynka, karkówka, salceson, boczek)
- Platera serów (żółte, cammbert, pleśniowe)
- Sałatka grecka z fetą i oliwkami
- Sałatka capresse (pomidory przekładane mozarellą i świeżą bazylią)
- Ryba po grecku
- Sałatka z selera naciowego i paluszków krabowych
- Pomidory w serowej pierzynce i delikatnym sosie czosnkowym
- Śledzie w oleju
- Śledzie w śmietanie
- Sałatka jarzynowa po polsku
- Tymbaliki drobiowe
- Schab w galarecie
- Łosoś wędzony na serku
- Dania na ciepło
- Flaczki wołowe lub staropolski żurek
- Strogonow z polędwicy wołowej podany z ryżem i surówką z marchwii
- Barszczyk czysty z pierogami z mięsem oraz ptysiem pieczarkowo-serowym
- Szaszłyki podane z bigosem myśliwskim
Menu poprawiny
- Obiad
- Żurek śląski w chlebie
- Gulasz z kluskami śląskim i kapustą zasmażaną
- Zimna płyta
- Patera swojskich wędlin
- Patera serów
- Sałatka a’la gyros z kurczakiem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem
- Danie na ciepło
- Kwaśnica z żeberkami
Napoje gorące bez ograniczeń